Start bouw Zorghuis Onze Lieve Vrouw Voerendaal

15 januari 2019

De bouw van Zorghuis Onze Lieve Vrouw in Voerendaal is gestart. Op dinsdag 15 januari 2019 hebben gedeputeerde Hubert Mackus van de Provincie Limburg, algemeen directeur IBA Parkstad Kelly Regterschot, wethouder Peter Thomas en Marijcke Beckers van het kerkbestuur, samen met de initiatiefnemers Delphinium Zorg en H&S Adviseurs, het bouwbord onthuld.

Door een omvangrijke verbouwing wordt de voormalige kerk Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand in Kunrade herontwikkeld tot een kleinschalige woonzorgvoorziening. De parochie Voerendaal was al langere tijd op zoek naar een nieuwe invulling voor de kerk, die leeg dreigde te komen te staan.

Het project is om diverse redenen uniek te noemen. Het karakteristieke kerkgebouw blijft aan de buitenzijde grotendeels behouden. In de kerk worden onder andere 20 éénpersoonszorgkamers gerealiseerd. De bewoners beschikken over een eigen zit-slaapkamer met badkamer. De woonkamer, eetkamer en keuken zijn voor gemeenschappelijk gebruik. Het zorghuis gaat niet alleen ruimte bieden aan ouderen met een zorgvraag. Er worden ook 4 appartementen aangebouwd voor echtparen waarvan één van beiden zorgbehoevend is. Ten slotte gaat het zorghuis ook een wijkfunctie vervullen, een huiskamer voor de wijk. Mensen uit de buurt kunnen er terecht om deel te nemen aan activiteiten, voor maaltijden, mantelzorg en gewoon een kop koffie of een gesprek. Ook wordt een dag-kapel gerealiseerd waar buurtbewoners terecht kunnen.

Zorghuis Onze Lieve Vrouw is bedoeld voor mensen die intensieve 24-uurszorg nodig hebben, voornamelijk mensen met dementie of andere geheugenproblematiek. De woonzorgvoorziening biedt kleinschalig, veilig en huiselijk wonen met de garantie dat de benodigde zorg beschikbaar is.

De herontwikkeling van Zorghuis Onze Lieve Vrouw wordt mede mogelijk gemaakt door steun van Provincie Limburg, IBA Parkstad, gemeente Voerendaal en parochie Voerendaal. Voor IBA is dit een sprekend voorbeeld van het herbestemmen van cultuur-historisch erfgoed.

Meer nieuwsberichten

© IBA Parkstad – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen