Blijf up-to-date met IBA Actueel – aflevering 20

23 januari 2019

Van zorghuis tot cultuurhuis
In aflevering 20 van IBA actueel gaan we naar de Onze lieve vrouwe kerk in Kunrade. Daar wordt met hulp van IBA Parkstad de voormalige kerk omgebouwd tot zorghuis voor ouderen. Daarnaast wordt er zorg verleend aan bewoners in de omgeving en komt er een huiskamer voor omwonenden. Zo is er voor iedereen de mogelijkheid een kop koffie te drinken en behoudt de voormalige kerk een centrale plek in de gemeenschap van Kunrade.

In IBA Actueel is verder aandacht voor het cultuurhuis in Landgraaf. De voormalige heilige familiekerk in Schaesberg heeft de deuren geopend als cultuurhuis. Maandenlang hebben meer dan 100 vrijwilligers meegewerkt aan de totstandkoming van het cultuurhuis. Op 13 januari was er een open dag waar iedereen een kijkje kon nemen hoe de voormalige kerk zijn nieuwe bestemming kreeg voor een aantal vereniging waaronder de trotse fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide.

Benieuwd naar welke IBA-projecten nog meer voorbij zullen komen in IBA Actueel. Volg IBA Actueel via de Streekomroep LOO TV, Omroep Nuth of Omroep Landgraaf of online op de sociale mediakanalen van IBA en ontdek de toekomst van Parkstad.

Meer nieuwsberichten

© IBA Parkstad – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen