Elisabeth Stift opent haar deuren

21 apr 2017 - 21 apr 2017

Het voormalige klooster Elisabeth Stift in Kerkrade krijgt een nieuwe bestemming. Een groep betrokken vrijwilligers verbouwt het pand tot een kleinschalig zorgcomplex voor mensen met een kleine beurs. Inmiddels hebben al tien bewoners er hun intrek genomen en wordt er nu hard gewerkt aan het verbouwen van de tweede verdieping. Daar komen nog eens tien appartementen waar mensen die zorg nodig hebben kunnen wonen in een gezellige en groene omgeving.

Op vrijdag 21 april wordt het eerste deel van het complex geopend en zetten we de vrijwilligers in het zonnetje die jarenlang aan dit project hebben gewerkt. We nodigen daarom betrokkenen, bewoners, familie en omwonenden uit om dit feestelijke moment samen met ons te vieren. Vanaf 16:00 uur is iedereen welkom om onder het genot van een hapje en een drankje de eerste stappen in het nieuwe complex te zetten.Wil je vrijdag 21 april een rondleiding door het gebouw? Meld je dan aan via mrenierkens@zonnet.nl.

Het Stift

Het klooster aan de Hammolenweg heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de omgeving. Het voormalige klooster uit 1875 heeft door de jaren heen onder meer gefungeerd als ziekenhuis, bejaardenhuis, vakantieoord en dependance voor de Hamboskliniek. Tot voor kort was het eigendom van de zusters Elisabethinnen. De afgelopen jaren werd het pand bewoond door de laatste drie hoogbejaarde zusters.

IBA Parkstad

IBA ondersteunt de vrijwilligers bij het opknappen van het klooster. Met het innovatieve stucmiddel isocal wordt het klooster energiezuinig gemaakt. Het is een experiment, maar als het slaagt kan dit mengsel van piepschuim en kalk in meer hoeves, kastelen en kerken in Parkstad worden toegepast. De hoge energierekening is namelijk vaak een probleem bij het duurzaam herbestemmen van erfgoed.

Betrokken partijen

  • Stichting Woonzorg Elisabeth Stift
  • IBA Parkstad
  • Provincie Limburg
  • Gemeente Kerkrade
  • IKL Limburg
  • A. Ploem

Aankomende events

© IBA Parkstad – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen