IBA Park Urbana

25 aug 2018 - 2 sep 2018

Park Urbana is een tijdelijk stadspark op het van Grunsvenplein dat een typisch landschap van Parkstad in een stedelijke omgeving plaatst. Tijdens en na Cultura Nova wordt er op het betonnen plein voor de Heerlense stadsschouwburg een sfeervol park aangelegd. Dit park is een eerste symbolische aanzet voor een groener centrum van Heerlen en zoekt naar nieuwe verbindingen tussen het groen, de stad, kunst en cultuur. Park Urbana is zowel een artistiek statement als een groen toekomstvisioen.

Het pop-up park is vorm van placemaking: in gezamenlijkheid de openbare ruimte opnieuw ontdekken en ontwerpen om zo de relatie tussen mens en omgeving blijvend te versterken.

Park Urbana vormt tijdens Cultura Nova het idyllische decor van diverse culturele activiteiten. Tevens staat te midden van al dit bekoorlijke groen de Spiegeltent meteen aansprekende programmering. Aan de rand van dit lommerrijke gelegenheidspark vindt op 24 augustus de spectaculaire opening van het theaterfestival plaats.

Het tijdelijke Park Urbana loopt vooruit op een langlopende herontwikkeling  van het centrum waar gemeente Heerlen en IBA Parkstad samen aan werken. Stedelijk groen en urban cultuur zijn hierbij sleutelbegrippen. IBA en Cultura Nova gaan in dit project gezamenlijk op de groene toer om de verbeelding duurzaam te prikkelen.

Aankomende events

© IBA Parkstad – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen