Cultura Nova 2019

23 aug 2019 - 1 sep 2019

Het expositiejaar van IBA Parkstad nadert met rasse schreden. Op vele plekken in onze regio zijn de projecten van IBA in uitvoering. Denk in Heerlen aan de sloop van de leegstaande kantoor- en winkelpanden op Schinkel-Zuid en de uitbreiding van de Nieuwe Nor. Denk aan de innovatieve sloop en nieuwbouw van woningen bij SUPERLOCAL in Kerkrade en de aanleg van tuinen bij het verzonken kasteel van Etzenrade in Beekdaelen. Maar er is meer te beleven dan alleen bouwactiviteiten!

Tijdens Cultura Nova willen wij u laten proeven van onze experimenten, projecten en reflecties op de regio. Cultura Nova is daar het perfecte podium voor. Een festival waarin lef en locatietheater al negentwintig jaar centraal staan.

Wat bieden wij u tijdens de editie 2019?

Park Urbana
Park Urbana is een tijdelijk sfeervol stadspark op het Van Grunsvenplein, ontworpen door de kunstenaar Krijn de Koning. Het park is een symbolische aanzet tot een groener centrum van Heerlen. In 2021 zal het plein permanent vergroend zijn, u krijgt dus nu al een voorproefje!

Effraction Nocturne in de Beaujeangroeve
Sinds een eeuw winnen we in Parkstad zilverzand. Als de zilverzandwinning eindigt, dan zullen de groeves een nieuwe groene invulling krijgen. IBA wil deze groeves voor de regio ontsluiten. Om de potentie van dit gebied zichtbaar te maken programmeren we de voorstelling ‘Effraction Nocturne’ van Ilotopie in de zilverzandgroeve Beaujean. Deze spectaculaire voorstelling wordt volledig óp het water gespeeld.

Het NOVI-debat
Samen het Ministerie van BZK organiseert IBA Parkstad een debat over de nieuwe nationale omgevingsvisie. Wat betekent een dergelijk abstract document voor uw leefomgeving en hoe komen de uitdagingen en kansen van Zuid-Limburg erin naar voren. Breng uw ideeën in en kruis de degens met de experts.

Laat u door dit alles inspireren en uitdagen om samen met ons aan de toekomst van onze mooie regio te werken. Ook in 2020, tijdens het expositiejaar van IBA Parkstad, zullen we samen met Cultura Nova laten zien hoe we Parkstad sterker maken!

Aankomende events

© IBA Parkstad – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen