THIS IS ART

19 nov 2018 - 18 dec 2018

Han Rameckers reflecteert in de tentoonstelling THIS IS ART op het Romeins Kwartier in het centrum van de stad; een project van gemeente Heerlen en IBA Parkstad.

Han Rameckers (Voerendaal, 1956) laat zich vaak inspireren door de wegwerpindustrie: zijn objecten bestaan uit afval, kapotte voorwerpen en afgedankte materialen. Hij geeft ze een tweede leven als kunstwerk. De leidende thema’s in zijn tweedimensionale oeuvre zijn ‘sex, power, money’. De interactie tussen deze grote begrippen vormt een jarenlange inspiratie en fascinatie voor Rameckers. Gedurende de expositie THIS IS ART zal duidelijk worden hoe hij het project Romeins Kwartier in zijn werk gestalte geeft.

Gemeente Heerlen en IBA Parkstad werken binnen dit project gezamenlijk aan het zichtbaar en beleefbaar maken van het Romeins verleden van Heerlen. Een belangrijk, zichtbaar aspect van deze tot de verbeelding sprekende historie is de aangekondigde komst van het Provinciaal Archeologisch Depot naar de stad. Tevens krijgt het Thermenmuseum een aanzienlijke make-over.

IBA werkt tot en met 2020 aan de transformatie van de regio Parkstad op fysiek-ruimtelijk gebied, maar investeert ook in kunst en cultuur. Door kunstenaars te laten reageren op plannen, zoekt IBA naar waardevolle en onverwachte invalshoeken op de projecten die de komende jaren gerealiseerd worden in de regio Parkstad.

De tentoonstelling THIS IS ART wordt georganiseerd door Kunstencentrum Signe (kUS), in samenwerking met IBA Parkstad en gemeente Heerlen. De tentoonstelling loopt van 19 november tot en met 18 december en is toegankelijk van donderdag tot en met zondag. Op vrijdag en zaterdag is de kunstenaar aanwezig om zijn werk toe te lichten.

Aankomende events

© IBA Parkstad – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen