IBA Parkstad presenteert Kloostersessies in Savelbergklooster

14 februari 2019

De Kloostersessies van poppodium NIEUWE NOR gaan verder onder de naam ‘IBA Kloostersessies’. De sessies zijn rustgevende, intieme zit-concerten in de prachtige setting van de kapel van het Savelbergklooster in Heerlen. Artiesten spelen in kleine semi-akoestische setting voor een aandachtig luisterpubliek van maximaal 75 personen.

Muziekcultuur is belangrijk in Parkstad, en daarmee belangrijk in het centrum van Heerlen. Om deze cultuur te behouden en uit te bouwen wordt in het stadshart een breed muziekaanbod voor een breed publiek gepresenteerd. In dat kader wordt de ‘Muziekboulevard’ ontwikkeld. De uitbreiding van de Nieuwe Nor is onderdeel van het IBA-project ‘Muziekboulevard’.

Activiteiten als de Kloostersesssies door de NIEUWE NOR zijn een mooi voorbeeld van kruisbestuiving tussen het (her)gebruiken van monumenten in de regio en het profileren van de muziekscene die in Parkstad bloeit. De sessies ‘belichamen’ ook een nieuw zelfvertrouwen van Parkstad; een regio om trots op te zijn.

In het voorjaar van 2019 organiseert de NIEUWE NOR de volgende IBA Kloostersessies:

Donderdag 28 maart | ‘IBA KLOOSTERSESSIE’ met BERT DOCKX (BE)

De Antwerpse gitarist/singer-songwriter Bert Dockx is een bijzonder bedrijvige en productieve muzikant en zo ook betrokken bij verschillende muzikale projecten waaronder Flying Horseman, Dans Dans, Ottla en Strand. Op donderdag 28 maart komt Dockx met zijn nieuwe solo-album ‘Transit’ naar het Savelbergklooster voor een intieme IBA Kloostersessie vol eigenzinnige covers.

Vrijdag 10 mei | ‘IBA KLOOSTERSESSIE’ met MALCOLM HOLCOMBE (USA)

Als je de muziek van Malcolm Holcombe kon ruiken, zou je je verliezen in de geuren van tabak, verse modder en de hars uit duizenden versleten gitaarsnaren. De populaire blues/folk zanger staat bovenaan de Amerikaanse Americana hitlijsten en bracht onlangs zijn 13e album uit: ‘Come Hell Or High Water’. Met zijn rauwe stem en brute eerlijkheid vult hij op vrijdag 10 mei het Savelbergklooster.

Meer nieuwsberichten

© IBA Parkstad – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen