Opening Zorghuis Onze Lieve Vrouw Voerendaal

31 augustus 2019

Na een omvangrijke verbouwing is de voormalige Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand kerk in Kunrade herontwikkeld tot een kleinschalige woonzorgvoorziening.

Op zaterdag 31 augustus 2019 is het Zorghuis officieel geopend. Met de overdracht van de sleutel aan de eerste bewoonster is Zorghuis Onze Lieve Vrouw officieel in gebruik genomen!

Het project is om diverse redenen uniek te noemen. Het karakteristieke kerkgebouw is aan de buitenzijde grotendeels behouden gebleven. In de voormalige kerk zijn onder andere 20 éénpersoonszorgstudio’s gerealiseerd. De bewoners beschikken over een eigen zit-slaapkamer met badkamer. De woonkamer, eetkamer en keuken zijn voor gemeenschappelijk gebruik. Hiernaast zijn vier appartementen aangebouwd voor echtparen waarvan één van beide echtelieden zorgbehoevend is. Ten slotte gaat het Zorghuis ook een wijkfunctie vervullen, als huiskamer voor de wijk. Mensen uit de buurt kunnen terecht om deel te nemen aan activiteiten, voor maaltijden, mantelzorg of gewoon voor een kop koffie of een gesprek. Ook is een devotiekapel met een eigen entree aanwezig waar tevens buurtbewoners gebruik van kunnen maken.

Zorghuis Onze Lieve Vrouw is bedoeld voor mensen die intensieve 24-uurszorg nodig hebben, voornamelijk mensen met dementie of andere geheugenproblematiek. De woonzorgvoorziening biedt kleinschalig, veilig en huiselijk wonen met de garantie dat de benodigde zorg beschikbaar is.

De herontwikkeling van de voormalige kerk tot Zorghuis Onze Lieve Vrouw is mede mogelijk gemaakt door steun van Provincie Limburg, gemeente Voerendaal, IBA Parkstad en parochie Voerendaal en met toestemming van het Bisdom Roermond. Voor alle betrokken partijen is het project een sprekend voorbeeld van het herbestemmen van cultuur-historisch erfgoed. Zorghuis Onze Lieve Vrouw is één van de 15 sleutelprojecten van IBA Parkstad.

Op de foto van links naar rechts: Mathea Severeijns (algemeen directeur IBA Parkstad), Ron Murrer (Delphinium Zorg), Per Canisius (H&S Adviseurs), Ger Koopmans (gedeputeerde Provincie Limburg), Monique Hameleers (Delphinium Zorg), mevr. Renssen (de eerste bewoonster) en familie, Marijcke Beckers (secretaris kerkbestuur Voerendaal), Gie Graus (H&S Adviseurs), Harry Coenen (wethouder gemeente Voerendaal) en Wil Houben (burgemeester gemeente Voerendaal).

Meer nieuwsberichten

© IBA Parkstad – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen