29

Center Court

Projecteigenaar: Gemeente Kerkrade
Looptijd: tot 2022

Gemeente Kerkrade werkt aan plannen voor het Center Court Kerkrade, een bundeling van bewegen, sport, kennis, (gezondheids-)zorg en onderwijs op het Atriumterrein. Op het 40.000 vierkante meter grote ziekenhuisterrein (ruim zes voetbalvelden) zijn een groot sportcomplex met zwembad, sporthal en buitensportvelden, zorgwoningen, zorg- en ziekenhuisfaciliteiten, studentenwoningen en een kennis- en expertisecentrum (planbureau) gepland. Alles is erop gericht de bewoners van Kerkrade op weg te helpen naar een actieve en gezonde leefstijl.

Op dit ogenblik wordt het concept verder ontwikkeld en worden de plannen voor het voormalig Atriumterrein nader onderzocht. Op basis van de resultaten van dit onderzoek zal de gemeenteraad medio 2019 besluiten of Center Court Kerkrade er definitief komt. Bij groen licht zou al in 2019 kunnen worden gestart met de uitvoering van de plannen. Center Court vormt dan over enkele jaren samen met het reeds aangelegde Martin Buberplein, het zogenaamde Hub Kerkrade en het volledig opgeknapte centrum het nieuwe stadshart van de gemeente. Het wordt een plek waar men voor elkaar zorgt, samen beweegt, samenwerkt en van elkaar leert.

IBA Parkstad heeft het grote belang van de ontwikkeling van het Center Court onderkend. IBA heeft drie landelijk bekende landschapsbureaus gevraagd een plan te maken voor deze uitzonderlijke plek. De keuze is gevallen op het plan waarin het Atriumterrein een groene openbare ruimte wordt. Door toepassing van ondergronds bouwen loopt de nieuwbouw dankzij het hoogteverschil naadloos over in het landschap. IBA zal actief betrokken blijven bij de planontwikkeling waarbij duurzaamheidsmaatregelen een belangrijk uitgangspunt vormen.

impressies: architect KettingHuls

© IBA Parkstad – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen