30

Elisabeth Stift

Projecteigenaar: Stichting Woonzorg Elisabeth Stift
Looptijd: tot 2018

Woonzorg Elisabeth Stift is een stichting met vrijwilligers (uit de zorg, bouw en financiële expertise) en buurtbewoners. Door 26 wooneenheden met centrale voorzieningen te realiseren kan het voormalige klooster Elisabeth Stift in Kerkrade worden behouden.

IBA heeft deze innovatie als pilotproject voor duurzaamheidsmaatregelen ondersteund. Er is een studie naar innovatief isolatiemateriaal gedaan. Dit heeft geleid tot ontwikkeling van een duurzaam isolatiemateriaal (isolatie-stucwerk), dat ook elders in erfgoed goed toepasbaar is. Vaak is het behoud van erfgoed namelijk afhankelijk van het terugbrengen van de energielasten, en het verduurzamen van het gebouw. Voor Elisabeth Stift betekent de besparing die de isolatie oplevert een haalbare exploitatie van het markante kloostergebouw als woon-zorggebouw. Het enthousiasme van de vrijwilligers werkt aanstekelijk.

Bomen van de eerste editie van Park Urbana zijn op het buitenterrein van het voormalige klooster geplaatst en hebben op die manier een tweede leven gekregen.

Meer weten over het project? Klik hier.

© IBA Parkstad – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen