47

Gebiedsontwikkeling Schinnen

Projecteigenaar: Gemeente Schinnen en Alfa Brouwerij
Looptijd: tot 2020

Het gebied rond Thull, Muldersplas en omgeving – met de Alfa Brouwerij als centrale spil – wordt herontwikkeld. Alfa wil een brasserie en proeflokaal inrichten dat past bij de brouwerij en dat vormgeeft aan de toekomst van het gebied. Samen met het terrein en de omgeving moet het een plek krijgen in de recreatieve sector. Daarbij wordt een verbinding gemaakt met de Geleenbeek en met het oude mijnspoor richting het centraal plateau. Over het oude mijnspoor zorgt de Leisure Lane voor verbinding met Vaesrade, Heerlen en de toekomstige Beekdaelenroute in het noordelijke buitengebied. De verbeterde recreatieve routes maken het gebied veel toegankelijker en aantrekkelijker.

IBA heeft geadviseerd over landschappelijke invulling van het gebied. Daarnaast is geadviseerd over energiebesparende maatregelen voor de Alfa-brouwerij en omgeving.

Het plangebied rondom De Gijselaar ligt aan de westrand van de kern Amstenrade. Verschillende partijen willen er gebouwen herontwikkelen of nieuw bouwen. Daarom is besloten samen een quick scan uit te voeren en een visie op te stellen. IBA heeft partijen bij elkaar gebracht om tot een gezamenlijk stedenbouwkundig plan te komen.

© IBA Parkstad – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen