09

Ikgroenhet

Projecteigenaar: Gemeente Landgraaf
Looptijd: tot 2020

Groen verbindt: fysiek, sociaal en mentaal. Ikgroenhet verbindt burgers en zorgt voor sociale cohesie in de wijk. Burgers werken samen aan hun leefomgeving (met de nadruk op het vergroenen van hun directe omgeving) en leggen daardoor waardevolle contacten.

In samenwerking tussen diverse maatschappelijke groepen moet Parkstad veranderen in een groen, gezond, sociaal, ecologisch kwalitatief en economisch waardevol leefgebied.

Bureau Verbeek heeft in opdracht van IBA het totaalplan voor Ikgroenhet opgesteld. Uitgangspunt vormt een brede vergroening van Parkstad op verschillende niveaus. Van parken tot voortuinen en perken. In het totaalplan wordt begonnen met de ontwikkeling van de wandel -en fietsroutes, via de ontwikkeling van ‘urban wildernis’ naar de vergroening van voortuinen. Zo worden waardevolle verbindingen gelegd met de grotere groengebieden in de regio. Bewonersparticipatie staat hierin centraal.

De vergroening van groenstroken en voortuinen is in uitvoering, bijvoorbeeld in de Landgraafse wijk Eikske. IBA maakt de inwoners bewuster van het belang van ‘groen’ in de leefomgeving. Dat doet IBA door samen te werken met gemeentes en corporaties. Samen activeren we inwoners om verantwoordelijkheid te nemen. Meerdere gemeentes binnen Parkstad gaan samen met haar burgers aan de slag met Ikgroenhet.

Meer weten of het project? Klik hier.

© IBA Parkstad – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen