28

Kerkenplan Landgraaf

Projecteigenaar: Gemeente Landgraaf
Looptijd: tot 2020

Op het moment dat de IBA-50 projecten werden vastgesteld, zijn de kerken in de Kakert (Barbarakerk, andere invulling) en ’t Eikske (Michaëlkerk, mogelijke sloop en hergebruik materialen) in Landgraaf opgenomen. Inmiddels blijkt dat de verschillende kerkbesturen in Landgraaf niet stilzitten. Diverse ideeën om de leegstaande en leeg komende kerkgebouwen te voorzien van een nieuwe invulling zijn verzameld. Zelfs sloop van een kerkgebouw behoort tot de overwegingen (Michaëlkerk).

Dit project wordt in een breder kader geplaatst in het kerkenplan dat de gemeente Landgraaf op dit moment opstelt. Ook kerken in Ubach over Worms worden betrokken in het onderzoek. Particuliere initiatieven, zoals die van de Fanfare Eendracht om de kerk op de Lichtenberg een nieuwe invulling te geven als repetitie- en uitvoeringszaal, worden samen met IBA doorgenomen. Financiële aspecten, mogelijkheden om gebouwen te verduurzamen en bestaande of gewenste gebouwconstructie wordt onderzocht.

Een van de belangrijkste opgaven in deze regio is het behoud van cultureel erfgoed, dat mogelijk een nieuwe invulling krijgt. In de gemeente Landgraaf wordt werk gemaakt van verschillende religieuze gebouwen, door verschillende samenwerkende partijen.

Meer informatie over het project vind je hier.

© IBA Parkstad – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen