03

Muziekboulevard

Projecteigenaar: Gemeente Heerlen en Woningstichting Weller
Looptijd: tot 2020

Muziekcultuur is belangrijk in Parkstad, en daarmee belangrijk in het centrum van Heerlen. Om deze cultuur te behouden en uit te bouwen wordt in het stadshart een breed muziekaanbod voor een jong publiek gepresenteerd.

In dat kader wordt de Muziekboulevard ontwikkeld. Bij het maken van de plannen zijn meerdere scenario’s bedacht. Op basis van onderzoek en advies van IBA heeft Gemeente Heerlen uiteindelijk voor de meeste uitgebreide variant gekozen. Twee panden worden gesloopt en de Nieuwe Nor wordt uitgebreid tot een middenzaal voor 600 personen. Dat is goed voor de kwaliteit van het poppodium, voor popmuziek in Parkstad én voor jong talent uit de regio. Door ook de gevels fysiek aan te pakken ontstaat een fraai aanzicht, waardoor de Muziekboulevard zichtbaar wordt. IBA heeft mede vorm gegeven aan deze plannen.

De Nieuwe Nor en Muziekboulevard staan niet op zich. De gebouwen zijn gelegen tegenover het Schelmenhofje, wat deel uitmaakt van de Vijf Pleintjes aan deze kant van de stad. Dit Schelmenhofje wordt in de zomer ook gebruikt voor (muzikale) evenementen door de Nieuwe Nor. Weller is daarnaast bezig met de opwaardering van de Luciushof.
De kruidentuin is inmidddels gerealiseerd en voorjaar 2019 wordt via de realisatie van een trap een verbinding gerealiseerd tussen de pleintjes. Deze ingrepen maken dat er rondom de Vijf Pleintjes een vitaal cultureel centrum ontstaat met een divers aanbod en een aantrekkelijke omgeving. Door ook te experimenteren met Park Urbana in dit gedeelte van de stad, heeft IBA mee vorm gegeven aan de invulling die nu aanstaande is.

© IBA Parkstad – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen