35

Oerland van Kalk

Projecteigenaar: Gemeente Voerendaal en Gemeente Simpelveld
Looptijd: tot 2020

Naast de investering in stedelijke gebieden zet IBA zich nadrukkelijk ook in voor het landelijke gebied van Parkstad. In Voerendaal en Simpelveld ligt het Oerland van Kalk als hoogste plateau van Nederland. Samen met de gemeenten heeft IBA een landschappelijke visie voor het gebied opgesteld.

Gemeenten en ondernemers maken gezamenlijk dit plateau toegankelijk voor via entrees langs hoofdroutes richting Heuvelland, Midden-Limburg en Aken. Het is een gebied met grote kwaliteiten: met een uniek natuurgebied, gebouwen van Kunradersteen en adembenemende vergezichten.

Het gebied wordt (economisch) ontwikkeld tot een duurzame locatie voor bezinning en inspiratie. Het wordt gepositioneerd als toeristisch cluster. Er wordt beoogd om de schakelpunten aan de randen van het plateau op te waarderen tot ‘Poorten van het Landschapspark’. Deze poorten zijn bedoeld als bezoekersinformatiepunt en natuurtransferium. Daar kan men de auto parkeren en te voet of met de fiets verder het gebied in gaan.

Binnen het gebied zijn ondernemers zeer actief bezig met hun toekomst. Ze hebben zich georganiseerd in een coöperatie. Samen met gemeenten en IBA werkt de coöperatie aan positionering van de verblijfsaccomodaties en andere recreatieve uitspanningen en het uitdragen van de landschappelijke aantrekkingskracht van het gebied.

Meer informatie over het project vind je hier.

© IBA Parkstad – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen