20

Treebeek – Brunssum-West

Projecteigenaar: Gemeente Brunssum
Looptijd: tot 2020

Treebeek wordt op grote schaal nieuw ingericht. De afgelopen jaren zijn intensieve stappen in de verbetering van de kwaliteit van de hele wijk gezet. De kwaliteit van de wijk is al aanzienlijk verbeterd. Woningcorporatie Wonen Zuid heeft de duurzame renovatie van de markante mijnwerkerswoningen bijna afgerond. Rondom het Treebeekplein is hoogwaardige nieuwbouw gerealiseerd. Die sluit naadloos aan op de oude arbeiderswoningen en kreeg nationale waardering door nominatie voor de Abe Bonnemaprijs 2015.

De flats aan het Treebeekplein en het casino worden gesloopt. Hier worden op duurzame wijze nieuwe woningen gebouwd. Het sloopafval van de flats kan hiervoor hergebruikt worden. Er wordt ook gedacht aan energieneutrale cradle2cradle woningen.

IBA biedt de woningbouwcorporatie kennis en expertise op gebied van duurzaam bouwen. Voor de leefbaarheid van Treebeek is de buitenruimte belangrijk. IBA heeft een plan voor de openbare ruimte met het thema ‘bewegen’ geïnitieerd. Burgers worden actief betrokken bij de invulling van het plan. Een van de uitgangspunten daarbij is om bewoners aan te moedigen meer te bewegen, door gebruik te maken van het park dat in de wijk ligt.

© IBA Parkstad – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen