SELECT Circulaire Stedelijke Ruimte

3 oktober 2019

Treebeekplein in Brunssum ondergaat een verdere metamorfose, na de eerdere renovatieplannen van Jo Janssen. Ziegler Branderhorst ontwierp een nieuwe plein-inrichting die past bij het historisch herstel van het tuindorp. De inrichting biedt een oplossing voor de waterproblematiek in de wijk. De bouw- en sloopmaterialen uit de te slopen portiek-etage-woningen worden zoveel mogelijk hergebruikt en maken een circulaire stedelijke ruimte.

Treebeekplein vormt het hart van Treebeek, een voormalige mijnwerkerskolonie in de gemeente Brunssum. Dit tuindorp is in 1913 ontworpen door de Amsterdamse architect Willem Leliman (1878-1921). In de jaren zestig van de vorige eeuw is de tuindorpbebouwing rondom het plein vervangen door portiekflats van drie verdiepingen. De inrichting van de openbare ruimte veranderende navenant. Was het middenplantsoen eerst ingericht met muren, vijvers en hagen, met de komst van de flats werd het een Engels landschapspark met slingerpaden, gemakkelijk te onderhouden grasvelden en veel ruimte voor parkeren.

Meer weten over dit innovatieve project? Kijk op http://bit.ly/IBA-Treebeekplein

Meer nieuwsberichten

© IBA Parkstad – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen