Wintertijd

22 november 2019

Van 12 december 2019 t/m 5 januari 2020 vindt de tweede editie van Wintertijd Heerlen plaats. Een winters evenement met een bomvol en uiteenlopend programma geschikt voor jong en oud.

Dit jaar zullen ook IBA Parkstad en Stichting Royal aanwezig zijn tijdens Wintertijd. In de IBA bus zullen innovatieve kennissessies gehouden worden over de toekomst van onze regio. Daarnaast kan er ook kennis worden gemaakt met jong filmtalent uit de regio tijdens een van de voorstellingen in de pop-up Royal cinema.

Benieuwd naar het volledige IBA bus programma tijdens Wintertijd? Bekijk hieronder het programma. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk! Wel is het aan te raden om je tijdig in te schrijven voor de kennissessies. Inschrijven kan via info@iba-parkstad.nl. Let op: vermeld duidelijk welke sessie je wilt bezoeken!

Meer weten over de verschillende Royal sessies die in de IBA bus zullen plaatsvinden? Je leest het hier!

1. Voor Galg en Rad (15 minuten, 2019, Paul Haans & Jeroen Wielheesen)
Korte film over de legendarische bende van de Bokkenrijders. Wanneer de vader – kapitein van de Bokkerijders – van Thias wordt opgepakt, doet hij er alles aan hem nog één keer te spreken. Opgenomen in o.a. Kasteel Hoensbroek, Puth en Schinveld met onder meer Tygo Gernandt en Joes Brauers.

2. Convoi Exceptionnel (16 minuten, 2019, Genio de Groot)

Korte film over een mijnwerkerszoon uit hartje Heerlen en zijn moeder. De zoon des huizens is de 40 gepasseerd, maar woont nog steeds thuis. Zijn moeder heeft één grote wens: oma worden. Maar de tijd dringt. Opgenomen in het centrum van Heerlen met onder meer Michel Sluysmans en Meral Polat.

3. Kalinka (5 minuten, 2017, Remy Kooi)

Afgeleid door een spelletje Tetris op zijn Game Boy heeft een man niet in de gaten dat het spel zijn realiteit overneemt.

4. Barbara (20 minuten, 2017, Mark Handels)
Film over de hoogtijdagen van het mijnleven in Parkstad. Deze prijswinnende film van Mark Handels toont het schrijnende contrast tussen koempels onder de grond en de vrouwen bovengronds.

5. Mischa (12 minuten, 2015, Remy Kooi)

Limburgs eerste science-fiction film. De jonge Mischa probeert de wens van zijn vader te vervullen: hij reist naar de maan.

6. All There Is (7 minuten, 2015, Jeroen Mourmans)
Korte dialoogloze familiefilm over een vader en diens dochtertje in een verlaten, apocalyptische wereld. Samen proberen ze de moed erin te houden.

7. Mijndert (5 minuten, 2015, Janneke Swinkels & Tim Frijsinger)
Aandoenlijke animatiefilm over Mijndert, een jongeman die voor het eerst de mijn ingaat. Een klein muisje wordt zijn beste vriend.

8. Hotel Oswald (22 minuten, 2018, Kim Hotterbeekx)
Wanneer een romantische avond verandert in een mysterieuze verdwijning, komt Helen erachter dat er meer in het hotel speelt dan het lijkt.

9. The Hangman (7 minuten, 2017, Tim Sagl)
Korte horrorfilm over het spel Galgje. Zusjes Sarah en Nancy zijn alleen thuis en spelen Galgje. Dan komt het spel tot leven.

Meer nieuwsberichten

© IBA Parkstad – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen